„Najlepsze mięso z kością, najlepsza ziemia na kamieniach” – to starożytne ormiańskie przysłowie ma głębokie znaczenie. Kamienista gleba starożytnego Ajastanu daje niezwykle obfite owoce, których kluczowym słowem w opisie jest „starożytny”. Wielka kultura Urartu, której listy nie zostały jeszcze rozszyfrowane, trzy tysiące lat tradycji gastronomicznych, a nawet najstarszy tkany dywan na świecie – wszystko to Armenia. Dziedziczka starożytnej Anatolii i pierwszego chrześcijańskiego kraju na świecie.
W chwili obecnej od 2001 r. liczba gości w Armenii stale rośnie o około jedną czwartą z roku na rok. Oczywiście że tak! W końcu Armenia to duduk i grill, chleb i pita, dywany i jezioro Sevan, szlachetne góry i gęste zielone lasy, morele, Ararat – koniak, gościnność, tosty … a także – niezliczone starożytne klasztory, jedna z głównych atrakcji turystycznych – Tatev, Noravank, Haghartsin, Geghard, tak można wymieniać przez długi czas, a Armenię trzeba zobaczyć na własne oczy, posmakować i cieszyć się jej aromatami.
Kraje
-
Anglia
-
Armenia
-
Austria
-
Belgia
-
Białoruś
-
Bośnia
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Czarnogóra
-
Czechy
-
Dania
-
Egipt
-
Estonia
-
Finlandia
-
Francja
-
Grecja
-
Gruzja
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Indie
-
Japonia
-
Korea Południowa
-
Liechtenstein
-
Litwa
-
Luksemburg
-
Łotwa
-
Malta
-
Mołdawia
-
Mongolia
-
Niemcy
-
Norwegia
-
Polska
-
Portugalia
-
Rosja
-
Rumunia
-
Serbia
-
Słowacja
-
Słowenia
-
Szkocja
-
Szwajcaria
-
Szwecja
-
Ukraina
-
Węgry
-
Włochy